Heeft je zoon nieuwe schoenen nodig? Hier moet je op letten!

Het is weer raak, de schoenen van je zoon zijn weer kapot en er moeten weer nieuwe schoenen worden gehaald. Dit is iets waar je als ouder niet op zit te wachten, maar wat wel veel voor komt. De kinderschoenen van jongens verslijten nu eenmaal sneller dan de schoenen van meisjes. Dit komt omdat jongens meer van het buitenspelen zijn met voetbal of andere sporten en minder voorzichtig zijn met de spullen. Nieuwe kinderschoenen aanschaffen voor je zoontje is niet altijd even makkelijk. Er is een zeer groot aanbod, de voeten van je kind groeien snel, de kosten van de nieuwe schoenen en je kind wil ook graag meebeslissen. Deze factoren makkelijk het allemaal niet zo makkelijk. Om het makkelijker te maken zijn deze factoren verder te lezen en worden er tips gegeven om met deze factoren om te gaan.

schoenen

Het aanbod is groot

Dat het aanbod groot is hoeft natuurlijk niet altijd een nadeel te zijn, maar het kan het zoeken wel wat langer laten duren. Daarom is het handig om van te voren een lijstje te maken met de eisen waar de schoen aan moet voldoen. Op dit lijstje kunnen punten komen als: welke kleur schoenen, welke sluiting schoenen, welk merk schoenen en wat wil je maximaal uitgeven aan nieuwe schoenen. Door van te voren een lijstje te maken kan je online makkelijker zoeken naar de juiste schoenen. De meeste kinderschoenen websites hebben namelijk een filteroptie die ervoor zorgt dat je niet al het aanbod te zien krijgt waar je niet in bent geïnteresseerd.

De voeten van mijn kind groeien snel

Tot de leeftijd van rond de twee jaar groeien de voeten van kinderen zeer snel. Het kan zelfs voorkomen dat de maat van de kinderschoenen in deze jaren wel tot vier maten per jaar groter worden. Tot rond de vijf jaar groeien de voeten van kinderen met wel drie maten. Dit maakt het natuurlijk niet altijd makkelijk om goede schoenen aan te schaffen. Daarbij komt kijken dat jongensvoeten sneller groeien dan meisjesvoeten wat het dus nog moeilijker kan maken om een goeie maat jongensschoenen aan te schaffen. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat een groot deel van de kinderen in te kleine schoenen loopt. Dit is natuurlijk niet gek, omdat ouders vaak nog wel denken dat de schoenen nog wel even kunnen. Helaas is dit niet goed voor de voetjes van je kind en dat kan uiteindelijk voor voetafwijkingen zorgen. Zoals je hoort zal dit probleem zich altijd voordoen, maar als ouder kan je er wel voor zorgen dat schoenen op de groei worden gekocht. Pas daar wel mee op, want te grote schoenen kunnen de kans op vallen of verkeerd lopen vergroten. Het beste is om schoenen te kopen waarbij je met je duim tussen de grote teen en de punt van de schoen kan. Als dit zo is, dan weet je dat de schoen een goede maat heeft waar je kind een periode mee kan doen. Als je niet goed weet welke maat je wilt, dan wordt er altijd aangeraden om naar een fysieke winkel te gaan en niet de schoenen online te kopen.

schoenen

De kosten van nieuwe schoenen

Er is net al besproken dat de voeten van kinderen snel kunnen groeien wat er voor zorgt dat je als ouder veel geld kwijt bent aan het regelmatig nieuw kopen van nieuwe kinderschoenen. Helaas ga je dit als ouder niet tegenhouden, maar je kunt wel een aantal dingen proberen. Zo kan je ten eerste de schoenen kopen in de uitverkoop. Online staat vaak een categorie met schoenen die uit eerdere collecties komen en die minder geld kosten. Deze schoenen zijn gewoon van goede kwaliteit, maar zijn niet meer de hipste misschien. Verder kan je als ouder ook geld besparen door met je kind bepaalde afspraken te maken. Deze afspraken hebben dan vooral te maken met de manier van uittrekken, aantrekken en opbergen van de schoen. Kinderen willen nog wel de hiel van de schoen indrukken bij het aandoen van de schoen. Dit is sneller, maar niet goed voor de stevigheid van de hiel. Verder doen kinderen hun schoenen uit en laten ze deze liggen. Hier kan je als ouder over struikelen, maar het is vaak ook niet goed voor de schoenen. De kinderschoenen opbergen in een schoenenkast of rek is daarom altijd beter. Verder kan je ook de kleur van de schoen beschermen door bepaalde sprays te gebruiken. Er zijn namelijk waterafstotende sprays die de schoen zeer goed kunnen beschermen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0